KAKO DO NAS

BrodomHvar je povezan brodovima s kopnom unutar splitskog okružja i to linijama: Split - Stari Grad; Drvenik - Sućuraj; Split - Hvar 


Brzobrodska veza Split-Hvar/Hvar-Split: svakodnevna, višekratna

Trajektna veza Split-Hvar/Hvar-Split: svakodnevna

Trajektna veza Split-Stari Grad/Stari Grad-Split: svakodnevna, višekratna

Trajektna veza Drvenik-Sućuraj/Sućuraj-Drvenik: svakodnevna

Katamaranska veza Jelsa-Split/Split-Jelsa: svakodnevna, višekratna

Ljetni raspored vožnje vrijedi od 31. svibnja do 28. rujna. U vrijeme ljetnih mjeseci, trajektne veze s otocima su pojačane, a voze i hidrobrodovi.

Informacije o rasporedu vožnje trajekata možete naći na stranicama Jadrolinije (http://www.jadrolinija.hr/) ili na kontakt telefonu +385 (21) 338- 333.

Hvar je preko luke u Starom Gradu povezan i dužobalnom (tri puta tjedno) trajektnom vezom 
Rijeka-Zadar-Split-Stari Grad-Korčula-Dubrovnik-Bari
kao i međunarodnom brzobrodskom (svakodnevno) vezom Pescara-Stari Grad-Split
te meÄ‘unarodnom trajektnom vezom (dva puta tjedno) Ancona-Stari Grad-Split-Korčula.

Jadrolinija je glavna hrvatska brodarska kompanija koja drži glavne trajektne i brodske linije u Hrvatskoj. Informacije o rasporedu brodova i cijene karata mogu se pronaći na http://www.jadrolinija.hr/

Katamaranske linije iz Italije za Hvar (i obratno), SNAV (http://www.snav.it/
 


AvionomOd 2015. godine s otokom Hvarom je uspostavljena hidroavionska linija koja spaja mjesta Jelsu i Hvar s nizom hrvatskih turističkih destinacija. Pogodnost je mala udaljenost pristaništa hidroaviona od Splitskog aerodroma, od kuda je moguć let prema Hvaru. 
Više informacija: http://www.ec-air.eu/

Splitski aerodrom (http://www.split-airport.hr/) najbliži je otoku Hvaru. Na aerodromu postoji organizirani prijevoz autobusima do splitske luke svakih 20 minuta. U luci se u uredima Jadrolinije (http://www.jadrolinija.hr/) raspitajte za redovite linije do otoka Hvara.
Ako od vaše destinacije ne postoji direktan let do Splita, onda let možete organizirati preko Zagreba (http://www.zagreb-airport.hr/) koji ima dobru vezu za Splitom. 
 


AutomobilomPostoje dvije trajektne luke za prihvat automobila na otoku Hvaru Stari Grad i Sućuraj. Starigradska luka ima vezu sa Splitom i bliža je te vožnja do Zavale traje dvadesetak minuta, te cesta prolazi predivnom južnom stranom otoka.
Luka u Sućurju ima vezu s Drvenikom na kopnu i udaljenija je od Zavale jer se nalazi na drugoj strani otoka. Ipak ova komunikacija štedi vrijeme turistima koji dolaze iz smjera Dubrovnika, Mostara, Sarajeva i sl. 

Parkiralište se nalazi u sklopu Pansiona Marjan.

Benzinska pumpna postaja za automobile i brodove nalazi se u Jelsi i Vrboskoj. 

Hrvatski autoklub: http://www.hak.hr 


AutobusomNajbliži autobusni kolodvor u Splitu  ( www.ak-split.hr ) koji se odmah nalazi uz trajektu luku. Split je odlično autobusno povezan sa svim autobusnim pravcima. Postoje i autobusne linije na otoku Hvaru tako da su autobusne veze Zavale sa Starim Gradom i Jelsom svakodnevne, a prodaja karata vrši se u autobusu. https://getbybus.com/en/blog/buses-hvar-island/
 


VlakomSvi su veći gradovi u Hrvatskoj povezani željeznicom, osim Dubrovnika. Hrvatska ima izravne veze sa Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom, MaÄ‘arskom, Italijom, Austrijom, Švicarskom, Njemačkom, Srbijom i Crnom Gorom, te posredne veze s gotovo svim europskim zemljama. 
Najbliža je željeznička postaja otoku Hvaru u Splitu. Ta je postaja odmah uz autobusni kolodvor i trajektnu luku. 
http://www.hzpp.hr